Image Map

16.4.11

Pasta z ciecierzycy i cukinii

Zwariowałam dla tej pasty - czy też wegepasztetówki, jak ją ochrzcił Pan Mąż.
Składniki:
puszka ciecierzycy (odsączyć zalewę)
ćwiartka młodej cukinii
sól, czosnek, tymianek
Wykonanie:
Cukinię zmiksować ze skórką, lekko zeszklić i odparować na patelni. Dodać zmiksowaną ciecierzycę, przyprawy i podprażyć jeszcze chwilę. Pożerać z towarzyszeniem ogórka kiszonego.

6 komentarzy:

Ania pisze...

proste i z pwnością pyszne!

asieja pisze...

ależ kolor cudny!

KUCHARNIA, Anna-Maria pisze...

Bardzo ciekawy przepis! I blog także - cieszę się, że tu trafiłam:)
Pozdrawiam!

Jedzeniowcy pisze...

Hmmm... Wygląda kusząco i całkiem nie-pracochłonnie :)

Panna Malwinna pisze...

na taką pastę to chętnie i ja bym się pokusiła. uwielbiam ciecierzycę;)

skoraq cooks pisze...

Fajna ta pasta. Wpisuję na swoją listę "koniecznie do zrobienia"