Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki wody
pół młodej cukinii
1 średnia cebula
150 g pieczarek
olej z pestek winogron
sól, pieprz
Wykonanie:
Kaszę zalać wodą, lekko osolić i gotować na małym ogniu do zniknięcia wody. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i cukinię pokrojone w plasterki, dusić do miękkości pod przykryciem. Wymieszać z kaszą, posolić i popieprzyć do smaku.
Tak naprawdę potrawa wymaga jedynie nieznacznego doprawienia, ponieważ pieczarki i cukinia, choć delikatne w smaku, to znakomicie wyczuwalne. Pysznie komponują się z szorstką jaglanką.
5 komentarzy:
Uwielbiam kaszę jaglaną...a jeszcze w towarzystwie takich warzyw...:) Fajne danie...
z pieczarkami zapowiada się pysznie!
No same dobre rzeczy w tym są :D
Jaglana jest dobra zawsze i wszędzie, ot, co!
Wspaniała opcja na obiad, pyszne, pożywne i proste :-)
Prześlij komentarz