Składniki:
1 filiżanka szpinaku
1 filiżanka fasolki szparagowej żółtej
1 filiżanka fasolki szparagowej zielonej
1 filiżanka różyczek brokuła
woda
oliwa z oliwek
listek laurowy, ziele angielskie, czosnek, bazylia, sól
Wykonanie
Zamrożone warzywa włożyć do garnka zalać wodą 1-2 cm ponad ich powierzchnię. Dorzucić listek laurowy i ziele, posolić, ugotować warzywa do miękkości. Wyjąć listek laurowy i ziele, dolać 5 łyżek oliwy z oliwek i zmiksować. Doprawić czosnkiem i bazylią (jeśli świeżymi, zmiksować je z warzywami). Podawać z grzankami.
6 komentarzy:
Ale fajna zielona zupka. uwielbiam takie kremy!
mniam mniam zupka. Samo zdrowie na talerzu :-)
bardzo w moim stylu ;)
Takie zupy są najlepsze :). Szczególnie na wiosnę, kiedy wszystko jest obłędnie zielone!
jaka wiosenna i apetyczna;)
wiosna na talerzu :)
Prześlij komentarz