12.4.11

Zupa filiżankowa

Zainspirowana zupą by Vegelicious :)
Składniki:

1 filiżanka szpinaku
1 filiżanka fasolki szparagowej żółtej
1 filiżanka fasolki szparagowej zielonej
1 filiżanka różyczek brokuła
woda
oliwa z oliwek
listek laurowy, ziele angielskie, czosnek, bazylia, sól
Wykonanie
Zamrożone warzywa włożyć do garnka zalać wodą 1-2 cm ponad ich powierzchnię. Dorzucić listek laurowy i ziele, posolić, ugotować warzywa do miękkości. Wyjąć listek laurowy i ziele, dolać 5 łyżek oliwy z oliwek i zmiksować. Doprawić czosnkiem i bazylią (jeśli świeżymi, zmiksować je z warzywami). Podawać z grzankami.

6 komentarzy:

Kinga pisze...

Ale fajna zielona zupka. uwielbiam takie kremy!

Joanna pisze...

mniam mniam zupka. Samo zdrowie na talerzu :-)

Szana pisze...

bardzo w moim stylu ;)

xcjajx pisze...

Takie zupy są najlepsze :). Szczególnie na wiosnę, kiedy wszystko jest obłędnie zielone!

Panna Malwinna pisze...

jaka wiosenna i apetyczna;)

gruszka z fartuszka pisze...

wiosna na talerzu :)