Składniki:
- 2 kopiaste łyżki mąki owsianej
- 1 łyżeczka zastępnika jajka
- 1 jabłko starte na tarce od ziemniaków
- pół łyżeczki cynamonu
- pół szklanki letniej wody (lub mleka)
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego (bo zwykły oparty jest na mące pszennej)
Wykonanie:
Mokre składniki dodać do suchych, wyrobić jak na muffinki, a więc niezbyt pracowicie, byleby grud mąki nie było. Smażyć na suchej lub posmarowanej olejem patelni teflonowej. Podawać same, z cukrem pudrem lub jogurtem. Użyłam bardzo słodkich jabłek, więc posypywanie cukrem było u nas zbędne.
Następnego dnia zrobiłam te racuszki bez jabłek, dodałam za to łyżeczkę miodu lipowego i okazało się, że w domu zapachniało piernikami :)
2 komentarze:
Dodaj proszę baner akcji na bloga;)tutaj podaję Ci szczegóły
http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/racuchy-wszelkiej-masci#
Pozdrawiam
Agiatis
wyglądają niezwykle smakowicie
wchodzę w to ;) będę testować jak tylko zakupię mąkę owsianą
Prześlij komentarz