Składniki:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1 szklanka mleka
1/2 kostki masła
1 rozkłócone jajko
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Wykonanie:
Czekoladę rozdrobnić (jak pokroiłam na drobne kawałki). Czekoladę i pozostałe suche składniki wymieszać w misce. Masło roztopić, dodać mleko, a następnie rozkłócone jajko. Mokre wymieszać z suchymi, napełniać papilotki, piec ok. 20 minut w prodiżu.
5 komentarzy:
porywam takie pysznosci:)
Wyglądają szałowo:)
kawa i cynamon... oj, taaak ;]
Lubię takie muffinki:))))
zamiast cynamonu daje likier amaretto REWELACJA
Prześlij komentarz