Składniki:
szklanka suchej ciecierzycy
3 łyżki mąki pszennej
garam masala
sól
ognista mieszanka przypraw firmy na K.
Wykonanie:
Ciecierzycę namoczyć na noc. Rozdrobnić w malakserze. Dodać mąkę i przyprawy. Lepić kupki i smażyć je na głębokim oleju (nie tym razem - tu smażyłam zwyczajnie). Uwaga, im bardziej przypieczone, tym twardsze - lepsze jest smażenie na wolnym ogniu do lekkiego zrumienienia.
Podawać z pitą, warzywami i sosem pomidorowym lub jogurtowo-czosnkowym.
2 komentarze:
Robiłam kiedyś i bardzo mi smakowały - tylko jakoś tak nie nabrały takiego ładnego kolorku jak Twoje, a szkoda ;-)
pyszności. Uwielbiam falafle. Za każdym razem wychodzi mi inny smak, bo zawsze robię na oko, ale zupełnie się tym nie przejmuję,
Prześlij komentarz