Porcja na 2 osoby:
200 g brukselki z mrożonki
30g boczku pokrojonego w kosteczkę
łyżka stołowa bułki tartej
łyżeczka masła
sól, cukier
Brukselkę obgotować przez ok. 5 minut w osolonej i osłodzonej wodzie. Odcedzić. Na patelni zrumienić boczek pokrojony w kosteczkę. Wrzucić kapustki, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić przez kwadrans. Dodać masło i bułkę tartą, wymieszać i zostawić na patelni na 2-3 minuty.
U nas zadziałało jako jarzynka do eskalopek z indyka :)
1 komentarz:
No proszę, przepis jak na zawołanie, bo ja wczoraj widziałam wór brukselki w sklepie i zastanawiałam się, co by tu... bo oprócz gołąbkow dla krasnala nic mi na myśl nie przychodziło.
Prześlij komentarz