Składniki (4 porcje):
100 g sera z niebieską pleśnią (u mnie Lazur)
3 małe kiełbaski wołowe o wyraźnym smaku
1 duża cebula
15 dag pieczarek
kopiasta łyżka sera typu almette
1,5 małej cukinii
oliwa, 2 łyżki masła
sól, pieprz, świeże oregano
makaron
Wykonanie:
Pieczarki obrać, posiekać i poddusić na maśle. Odłożyć. Na oliwie zezłocić cebulę posiekaną w ćwierćtalarki lub drobniej, dodać kiełbaski w kawałkach i pokrojoną w cienkie półplasterki cukinię. Podsmażać, aż cukinia się zeszkli. Dodać sery (pleśniowy drobno pokruszyć lub pokroić). Rozpuścić sery, dodać posiekane zioła i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz