21.7.11

Makaron ryżowy z kurkami i szpinakiem

Składniki:
pół opakowania makaronu ryżowego
200g kurek
100g szpinaku
duża cebula
olej
czosnek
2-3 łyżki mleka ryżowego lub śmietany
sól,pieprz
Wykonanie:
Makaron namoczyć w osolonym wrzątku. Kurki i szpinak umyć. Cebulę pokroić w ćwierćtalarki, czosnek wycisnąć i zeszklić razem na oleju. Dodać pokrojone kurki i lekko zrumienić. Wrzucić pokrojony w paski szpinak, podlać lekko wodą, posolić. Dusić aż szpinak zmięknie. Dodać mleko ryżowe lub śmietanę, doprawić do smaku, dusić jeszcze chwilkę, by smaki się połączyły. Wymieszać zawartość patelni z makaronem.

3 komentarze:

vanilla pisze...

fantastyczne połączenie ! :) kurek w takim wydaniu jeszcze nie jadłam. U mnie dzis w risotcie, w towarzystwie pomidorów. Pozdrawiam ;)

Mariola pisze...

o nie! ja jeszcze nie kurkowałam w tym roku
pięknie się zapowiada ;)

MoodHomme pisze...

wygląda pysznie :) już wiem do czego wykorzystać kurki, które leżą w lodówce:)
Pozdrawiam serdecznie!:)
http://moodhomme-kosmeetika.blogspot.com