Składniki:
pół szklanki letniej wody
3 łyżeczki mleka ryżowego w poszku
3 łyżki mąki żytniej
3 łyżki mąki gryczanej
3 łyżeczki płatków jaglanych
1 jabłko
1 łyżeczka bezpszenego proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
Wykonanie:
Suche składniki wymieszać z utartym na drobnej tarce jabłkiem i wodą i odstawić na 10 minut. Racuchy smażyć na sporej ilości oleju, lubią przywierać do patelni.
4 komentarze:
Jeszcze nigdy nie robiłam racuchów z kaszą jaglaną. Kuszą mnie :)
Fajne są! Uwielbiam racuchy, ale jakoś ostatnio nie robie ich...
Pozdrawiam :)
Zrobię w Zapusty :-)
ciekawy pomysł na racuchy. Muszę koniecznie sprawdzić smak. Pozdrawiam
Prześlij komentarz