16.12.11

Kolejne racuchy

Składniki:
pół szklanki letniej wody
3 łyżeczki mleka ryżowego w poszku
3 łyżki mąki żytniej
3 łyżki mąki gryczanej
3 łyżeczki płatków jaglanych
1 jabłko
1 łyżeczka bezpszenego proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
Wykonanie:
Suche składniki wymieszać z utartym na drobnej tarce jabłkiem i wodą i odstawić na 10 minut. Racuchy smażyć na sporej ilości oleju, lubią przywierać do patelni.

4 komentarze:

Aleksandra Rybińska pisze...

Jeszcze nigdy nie robiłam racuchów z kaszą jaglaną. Kuszą mnie :)

andzia-35 pisze...

Fajne są! Uwielbiam racuchy, ale jakoś ostatnio nie robie ich...
Pozdrawiam :)

Moja Kawiarenka pisze...

Zrobię w Zapusty :-)

wilczyca-Aga pisze...

ciekawy pomysł na racuchy. Muszę koniecznie sprawdzić smak. Pozdrawiam