Naprawdę!
Istnieje pewne prawdopodobieństwo, że przyczyna tkwi w serwowanych w domu rodzinnym dodatkach, tj. śmietanie i cukrze... No nikt o zdrowych zmysłach nie je ziemniaków z cukrem ;)
Ale to to co innego:
Składniki: 3 ziemniaki, 1 jajko, łyżka stołowa mąki pszennej, sól, pieprz, olej do smażenia.
Ziemniaki zmiksowałam w malakserze, dodałam resztę składników i usmażyłam 8 ślicznych, złocistych placuszków, wyjątkowo puszystych.
W charakterze sosu wystąpił świeży szpinak, podduszony z odrobiną masła i wody, doprawiony stołową łyżką czosnkowego Almette.
Mówię wam, bomba :)
3 komentarze:
pyszna propozycja! :)
Ja serwuję z białym serkiem ziarnistym podprawionym przyprawa cacyki ;-) Polecam! Urzekł mnie kolor Twoich placuszków :-) Pozdrawiam klikaf
U mnie w domu jedzono placki mocno pikantne z domową galaretką porzeczkową. Do teraz uwielbiam to połączenie. Teraz jem z sosem pieczarkowym albo z Bieluchem i łososiem wędzonym.
Prześlij komentarz