17.10.11

Makaron sojowy ze szpinakiem i wędzonym tofu

Składniki:
pół paczki makaronu sojowego
8 kulek zamrożonego szpinaku w liściach
100g wędzonego tofu
2 łyżki stołowe śmietany
2 łyżki stołowe mleka ryżowego w proszku
1 średnia cebula
sól
Wykonanie:
Cebulę posiekać, czosnek wycisnąć i razem zeszklić na odrobinie oleju. Dodać zamrożony szpinak i przykryć aż do rozmrożenia. Odkryć, zwiększyć gaz, dorzucić pokrojone w kosteczkę tofu i dusić około 5 minut. Dodać śmietanę i mleko ryżowe, doprowadzić do wrzenia. Dosolić do smaku.
Makaron sojowy zalać osolonym wrzątkiem i zostawić do napęcznienia. Odcedzić, wymieszać z sosem. Smacznego :)

1 komentarz:

Mariola pisze...

no, to rozumiem ;)