Czyli wegańskie racuchy a la bliny.
Składniki:
1 dojrzały banan, połamany w kawałki
6 łyżek stołowych mąki gryczanej
3 łyżki stołowe mąki kukurydzianej
3 łyżeczki mleka kokosowego w proszku
3/4 szklanki letniej wody
ćwierć łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
Wykonanie:
Podane składniki dokładnie zmiksować. Smażyć na złoto na oleju z obu stron.
Jacuszki są kleiste i wilgotne, a ciasto doskonale nada się na gofry, jacuszki wyszły bardzo chrupiące na brzegach.
3 komentarze:
jaką one mają ładną nazwę :-)))
A czy zamiast mąki gryczanej można dać orkiszową lub owsianą, jak myślisz...?
Dzięki za przepis, wiedziałam, że coś nie tak zrobiłam, bo mi cienkie jak papier wyszły.. A ja zapomniałam o sodzie oczyszczonej...! Ech ;-)
Prześlij komentarz