15.6.10
Penne z ciecierzycą
Przepis od Olgi i Agaty z programu "Rewolucja na talerzu":
200 g razowego makaronu penne
1 mała czerwona papryka
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
1 mała puszka ciecierzycy
1 mała puszka pomidorów
4 gałązki tymianku
pół papryczki chilli
oliwa
sól, pieprz
Pokroić paprykę i cebulę w kostkę. Drobno posiekać chilli i czosnek. Rozgrzać patelnię i wrzucić warzywa. Mieszać żeby nie przypalił się czosnek ani cebula. Jak warzywa zmiękną, dodać odsączoną z zalewy ciecierzycę. Dodać pomidory, doprawić solą, pierzem i listkami tymianku. Dusić aż smaki się przegryzą. Dodać makaron ugotowany makaron. Podawać posypane listkami tymianku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
3 komentarze:
to ciecierzyca.. a byłam pewna, że kukurydza!
No tak żółto mi jakoś wyszło na zdjęciu :)
Zrobiłam listę zakupów. Ja kochać ciecierzycę, jem ugotowaną bez dodatków, to lepsze jak orzechy. Ale dziś będzie po Twojemu :-))Podoba mi sie przepis, bo mało skomplikowany
Prześlij komentarz