30.12.09
Makaron z tuńczykiem i pieczarkami
Przejrzawszy domowe zasoby i kilka przepisów w necie spróbowałam wymyślić coś swojego :)
Jak zwykle.
1 nieduża cebula
6 pieczarek
4-5 ząbków czosnku marynowanego
3 ząbki czosnku świeżego
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
kubeczek serka śmietankowego
250g makaronu kokardki
pieprz
Cebulę poszatkować, czosnek świeży wycisnąć i zezłocić na oleju. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki, podsmażyć pod przykryciem na wolnym ogniu. Dodać tuńczyka z puszki, mocno odciśniętego. Poddusić chwilę. Dodać serek, pokrojony w plasterki czosnek marynowany i dokładnie wymieszać. Dusić 6-8 min. Ja lubię zostawić sos na patelni żeby "doszedł" więc makaron gotuję dopiero po wyłączeniu sosu - gdy wymiesza się gorący makaron z przestudzonym sosem, całość będzie mieć lepszą temperaturę i konsystencję.
Polecam :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz