17.9.13

212. Idealny chleb tostowy z czarnuszką

Ten, no. Buchnęłam komuś przepis i nie wiem, komu. Bardzo proszę, jeśli wiecie, z jakiego to mogło być bloga, dajcie cynk, chcę podać źródło. I już nie będę czyścić historii w przeglądarce tak bezmyślnie.
Składniki (w kolejności umieszczania w automacie)
125 ml wody
125 ml mleka sojowego
1 żółtko
2,5 szkl. mąki pszennej
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
1 saszetka suszonych drożdży
Dodatkowo:
białko do smarowania, coś na posypkę - u mnie czarnuszka
Wykonanie:
Składniki umieścić w automacie, ustawić program "chleb słodki" i średnia skórka, 750g. Na początku cyklu pieczenia posmarować białkiem i posypać ziołami/ziarenkami.

To zdecydowanie najlepszy chleb tostowy, jaki jadłam :)


3 komentarze:

Ervisha pisze...

Domowe pieczywo jest najzdrowsze i najsmaczniejsze :)

Aga M pisze...

Uwielbiam domowe pieczywo, maszyne mam - a czy mozna czyms zastapic mleko sojowe - np. zwyklym mlekiem?

Camelia Vasilescu pisze...

Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

Pozdrawiam

Camelia
Petitchef.pl