Składniki:
30 dag pieczarek
mała cukinia
1/4 puszki kukurydzy
2 małe cebule
2 ząbki czosnku
olej z pestek winogron
sól, pieprz
makaron pełnoziarnisty
Wykonanie:
Cebulę pokrojoną w ćwierćtalarki i wyciśnięty czosnek wrzucić na niegorący olej i zeszklić. Pieczarki obrać i pokroić, cukinię pokroić w ćwierćtalarki bez obierania. Warzywa wrzucić na patelnię, dusić pod przykryciem aż puszczą sok (ok. 7-9 minut), odkryć, dodać kukurydzę i przyprawy, odparować. Podawać z makaronem pełnoziarnistym.
Cebula wraz z gniazdami nasiennymi młodej cukinii stworzyły pyszną wielce sosowatą konsystencję całości. Pomimo dodania czosnku zaś, każdy ze smaków był wyrazisty i odpowiednio wyczuwalny.
4 komentarze:
Jak na diecie, to niech przynajmniej kukurydzy nie je! Dobrze, że ja nie lubię :- ))
A o co chodzi z tą kukurydzą? I kto ma nie jeść? :D
aromatycznie!
wygląda niezwykle smakowicie
Prześlij komentarz