tag:blogger.com,1999:blog-3185667587683502360.post8502598503027087712..comments2022-10-29T12:49:27.429+02:00Comments on Truscaveczka pichci: Omlet biszkoptowyTruscaveczkahttp://www.blogger.com/profile/16713269880741850462noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3185667587683502360.post-19391857344786364912009-08-30T06:09:56.430+02:002009-08-30T06:09:56.430+02:00Tak naprawdę najtrudniejsze jest nieprzełamanie pl...Tak naprawdę najtrudniejsze jest nieprzełamanie placka, więc przydaje się dość szeroka łopatka. Trzeba smażyć na wolnym ogniu tak, żeby spód się nie przypalił a wierch ściął delikatnie, to ułatwia przewracanie.<br />Ciasto ma mieć konsystencję gęstszą od naleśnikowego, przez zawartość piany w ogóle jest dość mało lejące. I naprawdę nie wiem, ile dodać mleka - ile mąka zabierze :) zawsze można na koniec wyrównać konsystencję dodając ciut mąki lub mleka :)Truscaveczkahttps://www.blogger.com/profile/16713269880741850462noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3185667587683502360.post-68006411934137252782009-08-29T21:12:30.822+02:002009-08-29T21:12:30.822+02:00Brzmi przepysznie;-)
czyli 2łyzki maki, mleko(ile ...Brzmi przepysznie;-)<br />czyli 2łyzki maki, mleko(ile na oko) i jajo? i jak obracał? bo mam nadzieje ze moje młode bedzie równie apetycznie zajadało sie takim omletem! Pozdrawiam!Akna74https://www.blogger.com/profile/14001802895826014226noreply@blogger.com