Image Map

16.6.10

Co lubię jeść?

Młodą, chrupiącą i słodką kalarepkę.
Arbuza prosto z lodówki.
Makaron ze szpinakiem.
Sałatę masłową ze śmietaną.
Babkę ziemniaczaną.
Czereśnie.
Deserową czekoladę.
Ryby.
Orzechy.
Drożdżówki pieczone przez męża.

Co lubi mój mąż?
Pizzę, spaghetti i truskawki ;) Męskie wyrafinowanie.

15.6.10

Są! Są!

Pęcznieję od czereśni.

Penne z ciecierzycą


Przepis od Olgi i Agaty z programu "Rewolucja na talerzu":
200 g razowego makaronu penne
1 mała czerwona papryka
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
1 mała puszka ciecierzycy
1 mała puszka pomidorów
4 gałązki tymianku
pół papryczki chilli
oliwa
sól, pieprz

Pokroić paprykę i cebulę w kostkę. Drobno posiekać chilli i czosnek. Rozgrzać patelnię i wrzucić warzywa. Mieszać żeby nie przypalił się czosnek ani cebula. Jak warzywa zmiękną, dodać odsączoną z zalewy ciecierzycę. Dodać pomidory, doprawić solą, pierzem i listkami tymianku. Dusić aż smaki się przegryzą. Dodać makaron ugotowany makaron. Podawać posypane listkami tymianku.

6.6.10

Tagliatelle z krewetkami

Skład:
krewetki koktajlowe - 100g
łyżka stołowa serka śmietankowego
2 pieczarki
pieprz czarny
czosnek
makaron
masło

Wykonanie:
Krewetki rozmrozić, poddusić na maśle razem z posiekanymi pieczarkami. Dodać serek i rozpuścić go na małym ogniu. Doprawić - duuużo czosnku, koniecznie!
Podawać z makaronem wstążki.